Tarlós kampányígéretei: környezetvédelem és hajléktalanügy

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 26.

Belpol

Fejlesztené a "zöld infrastruktúrát" is.

Először mondott is valamit arról Tarlós István, mit tervez, ha ő nyeri el újra a főpolgármesteri titulust.

Tarlós a TV2 Mokka című műsorában beszélt arról, hogy a környezetvédelemmel és a hajléktalanügyek rendezésének felgyorsításával tervez foglalkozni. Hogy utóbbi pontosan mit jelent, az nem derült ki, Tarlós annyit mondott, hogy egyébként is hajléktalanügyben minden mutatón emeltek az elmúlt 9 évben, és hogy az ellenzékiek azok, akik "állandóan ellenünk hangolják a hajléktalanokat".

A környezetvédelmi terveiről nagy vonalakban elmondta, hogy a mobilitást, a közlekedést is érti ez alatt, és a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekkel is foglalkozna: "minden elemével foglalkozunk a klímastratégiánkban, a hőhullámokkal, az árvízzel, az allergének terjedésével és ennek veszélyeivel, a közlekedési károkkal kapcsolatos kérdések rendezésével".

Elmondása szerint 49 specifikus intézkedés már ki is van dolgozva, és a "a zöld infrastruktúra fejlesztésére" is törekednek. Tarlós a városra nézve veszélyesnek nevezte az ellenzék hozzáállását, akik szerinte azzal kampányolnak, hogy a főpolgármesteri cím ellenzéki elnyerése lehetőséget jelent az Orbán-kormány leváltására. Tarlós szerint ez tévedés, és így "az ellenzék az utolsó hidat égeti fel maga mögött, hogy valamiféle együttműködési hajlandóságot válthatna ki a kormányból".

Figyelmébe ajánljuk