Tiborcz kastélyában forgat Mészáros tévéje

  • narancs.hu
  • 2023. május 27.

Belpol

A TV2 a Nagy Ő elkészítésére kibérelte az ötcsillagos turai hotelt.

A Pest megye aszódi járásában lévő Turán, az ötcsillagos BOTANIQ Turai Kastélyban forgatja a TV2 a Nagy Ő című valóságshowt, amely arról szól, hogyan talál – vagy nem talál – párt magának Jákob Zoltán, a 39. leggazdagabb magyar – adta hírül a Blikk.

A Telex emlékeztet arra, milyen érdekes együttállás ez: a kastély Tiborcz Istváné, a miniszterejnök vejéé, a TV2 pedig Mészáros Lőrincé.

A televízió az egész hotelt kibérelte Jákob Zoltánnak, a versenyben induló nőknek és a stáb egy részének. 

A Blikk emlékeztet, korábban Tóth Dávid kajakos és Árpa Attila producer keresett így párt, félig-meddig a nyilvánosság előtt. Az akkori évadokat Óbarok községben, egy luxusbirtokon forgatták. Azt az ingatlant azonban árulják, 2,24 milliárd forintért, így új forgatási helyszínt kellett keresni. 

A turai kastélyról tudni lehet, hogy nemrég ott mulatott a kanadai popzenész, Justin Bieber, és ott házasodott a TV2 hírigazgatója, Szalai Vivien.

A kastélyban forgatott jelenetek ősszel kerülnek adásba.

A hotelnek tizenkilenc szobája van. A legolcsóbb egy éjszakára 155 ezer forintba kerül, a legdrágább, az elnöki lakosztály – ahol most már a műsor főszereplője, Jábok Zoltán lakik – 1,7 millió forintba.

A leadkép Dr. Máriás festménye

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gyúlnak a fények

  • - minek -

Szép számmal akadnak olyanok a popvilágban, akiknek tinédzserként hull az ölükbe a világhír, míg mások hosszú időn át, sok kitérővel küzdenek meg a sikerért, s ha látszólag későn rajtoltak is, mégis mindig akkor érnek oda a célhoz, amikor kell.

Kabuki Kőbányán

  • Kiss Annamária

A 19. századi Japán egyik leghíresebb írója, IV. Namboku Curuja kabuki színműve nyomán Silviu Purcărete a román nyelvű Radu Stanca Nemzeti Színházban 2018-ban rendezte meg ezt az előadást, hogy még abban az évben elnyerje vele a román színházi szövetség (UNITER) díját, három kategóriában is.

Utcazene

Mint egy hatásvadász romantikus szimfónia, a BMC Ligeti-fesztiválja is a végére tartogatta a nagy csúcspontokat. (Az első beszámolónkat lásd: Haj, ifjúság, Magyar Narancs, 2023. június 1.) A Ligeti találkozik Kurtággal című koncertet Pierre Charial produkciója nyitotta. A 80 éves, hórihorgas, mutatványosra emlékeztető kintornás még Ligetivel dolgozta ki a mester jó néhány darabjának átiratát.

Megkérték Gyulát

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest »lecsukatni«” – ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalára, miután a hvg.hu a nyomozati iratokat idézve megírta, Fidesz közeli macherek („üzletemberek”) és politikusok hogyan akarták lejáratni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Budapest jelenlegi városvezetését.

A majdnem szentté avatott ember

Két évvel ezelőtt az azóta megboldogult Transindex.ro munkatársaként interjút készítettem Böjte Csabával. Az interjúban Böjte az abúzusokat szenvedett és a traumát feldolgozni képtelen gyerekeket „fonnyadt almáknak” nevezte, akikből „pálinkát főznek”. 
A szerzetes a beszélgetés egy pontján dühöngve felállt, és faképnél hagyott.

Hinni kell benne

Családostul a nyilvánosság előtt éli az életét a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Joób Márton önkormányzati képviselő, és azért küzd, hogy ne ítéljék el. Politikusként a senki földjére került, de a következő választáson is indulni akar.

Eskü, hogy megadom

Majdnem a duplájára emeli a kormány júliustól a kamatadót, az állampapír továbbra is adómentes lesz. Bár racionálisan az állampapír a legjobb befektetés, a befektetők mégis menekülnek tőle. Vajon miért? És jó megoldás-e ez ellen az adóemelés?