Pintér Sándor más színvonalon van, mint a Momentum

  • narancs.hu
  • 2023. május 27.

Belpol

Az ellenzéki párt írásba szerette volna kapni, hogy nem gumibotoznak meg, nem fújnak le több kiskorút a rendőrök könnygázzal.

„Mellékelten visszaküldöm a nyilatkozat-javaslatát, melynek tartalma sem szakmailag, sem jogilag nem éri el az általam képviselt színvonalat.” Ezzel a mondattal válaszolt Pintér Sándor belügyminiszter Gelencsér Ferencnek, a Momentum elnök-frakcióvezetőjének.

Az ellenzéki politikus hivatalos hangvételű szöveget vitt Pintérnek, Nyilatkozat címmel, várva a miniszter aláírását: „Én, Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztereként ezen dokumentum aláírásával vállalom, hogy a jövőben a felügyeletem alá tartozó magyar rendőrség egyetlen tagja sem fog ártatlan kiskorúakat gumibottal bántalmazni és figyelmeztetés nélkül könnygázzal lefújni. Továbbá vállalom, hogy kizárólag az oktatás ügyét előrevivő, a pedagógusok szakmai szervezete által meghatározott 9 pontról vagyok hajlandó tárgyalni, és a státusztörvény bevezetését a továbbiakban nem támogatom.”

Gelencsér a Facebookon bemutatta a nyilatkozatot és a válaszlevelet, azzal a megjegyzéssel, hogy „ez a rendőrminiszter igazi arca”.

A Momentum elnöke azért ment el az ADOM Diákmozgalom elnökével közösen Pintér Sándorhoz a státusztörvényről egyeztetni, hogy ezt a nyilatkozatot írja alá a miniszter, aki ezt nem tette meg.

A felek közötti politikai kommunikáció úgy folytatódott, hogy Gelencsér a közösségi oldalon megírta: igaza van Pintér Sándornak, a Momentum tényleg nem süllyedne jogilag, szakmailag, emberileg arra a színvonalra, hogy arra utasítsa a rendőrséget, illegális kordonokat védjen, és jogszabálysértően használjon gumibotot, könnygázt gyerekekkel szemben.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk