Tiltakoznak a pedagógus-szakszervezetek a kormány fenyegetései ellen

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 11.

Belpol

Azt javasolják, hogy a pedagógusok szervezzenek a munkahelyeken hétfőtől olyan sztrájkokat, amelyek kihasználják a törvény kiskapuit.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tiltakozik a sztrájkjogért polgári engedetlenséget vállaló pedagógusokat ért kormányzati fenyegetés ellen - áll közös közleményükben.

Azt írták: „Tiltakozunk, nemcsak azért, mert a kötelezettségszegéssel aránytalan szankcióval fenyegetik kollégáinkat, hanem azért is, mert az oktatási kormányzat ezzel azt bizonyítja, hogy a problémák megoldása helyett inkább megfélemlít, büntet, akár azon az áron is, hogy még több pedagógus esik ki a rendszerből, holott az Alaptörvényben előírt közoktatási feladatellátás már jelenleg sem valósul meg. A megfenyegetett kollégáink számára minden jogi segítséget megadunk!”

A szakszervezetek azt javasolják, hogy a pedagógusok szervezzenek a munkahelyeken hétfőtől olyan sztrájkokat, amelyek kihasználják a törvény kiskapuit.

A PSZ és a PDSZ azt javasolja, hogy a tanárok hétfőtől kezdjenek gördülő sztrájkot, ennek részleteit hamarosan közzéteszik. A tervezett sztrájkot minél előbb jelentsék be az intézményvezetőnek, mert a bejelentéstől számított öt nap múlva lehet elkezdeni a munkabeszüntetést.

Október 5-ére, a Pedagógusok Világnapjára a szakszervezetek közös akciót hirdetnek az Alapvető Jogok Biztosának területi irodáinál (Győr, Szeged, Miskolc, Debrecen, Székesfehérvár és Pécs).

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk