Több mint 16 ezer ukrán menekült érkezett Magyarországra szombaton

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 11.

Belpol

Ebből mindössze 254 ember kért ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Magyarország területére 2022. szeptember 10-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6709 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül 9859 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte a rendőrség.

A beléptetettek közül a rendőrség 254 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. szeptember 10-én 6 ember, köztük 2 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.