Több ezren tüntettek Hadházy hívására a tévészékháznál

  • narancs.hu
  • 2022. november 4.

Belpol

A demonstrálók blokád alá akarták venni az MTVA épületét, de a rendőrség ebben megakadályozta őket.

Hadházy Ákos A hazugsággyár blokádja elnevezéssel szervezett tüntetést péntek estére az MTVA Kunigunda útján található épületéhez. A 24.hu tudósítása szerint az esemény egyperces néma csenddel kezdődött, ezzel emlékezve a november 4-i gyásznapon az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira.

Ungváry Krisztián történész nyitotta a felszólalók sorát, és arról beszélt, hogy „a magyar közmédia évek óta árulja el nemcsak állampolgárait, hanem azt a szövetségi rendszert is, amihez Szent István óta minden vezető tartozni akar”. Majd azt mondta, „ma ebben az épületben azt is mondják, hogy Ukrajna feje felett a nagyhatalmak kössenek békét.” Egyik legerősebb mondata pedig az volt, hogy

„Bayer Zsolt, Georg Spöttle és Nógrádi György is az agresszort támogató second hand háborús bűnös”.

Ezután néhány tanár és diák beszélt, utánuk Mérő Vera író következett, aki szerint „a Fidesz azt sem csinálja jól, amit jól csinál”, ráadásul sokan azt hiszik el, amit a televízióban hallanak, mert nem feltételezik, hogy ott akár hazudhatnak is. „Ha elmondanák a tévében is, hogy a bántalmazás miért nincsen rendben, akkor azt fogadnák el igazságként. Az a tragédia, hogy itt még akkor sem érvényesül a közmédia őrkutya szerepe, ha azon konkrétan ártatlan emberi életek múlnak” – mondta Mérő a lap tudósítása szerint.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is felszólalt. „Magyarország ’56 óta nem volt annyira kétségbeejtő helyzetben, mint ma” – mondta a politikus, aztán amikor az orosz-ukrán háborút említette, a tömeg a „ruszkik, haza” skandálásába kezdett.

Magyarország ismét a világpolitika rossz oldalára, a történelem sötét lapjaira került. Orbán Viktor végzetesen egyedül maradt Európában, de az igazi baj az, hogy az elszigeteltség sötét zárkájába rántja magával a magyar nemzetet is”

– tette hozzá. Majd úgy folytatta, „amikor putyinista propaganda folyik a kormány agitációs felületein, akkor sajnos nem kizárt, hogy az EU-ból vagy a NATO-ból való kilépésünknek ágyaznak meg”.

Hadházy Ákos volt a tüntetés utolsó felszólalója, azt mondta, a legnagyobb kérdés az, hogy lehet-e erre a hatalomra eredményesen hatni. Erre válaszul felolvasta a hírt, miszerint az M1 17:30-as híradója beszámolt a tüntetésről, illetve beolvasták a diákok és pedagógusok 9 pontos követelését is.

„Amíg nincs győzelem, addig nem hagyjuk abba!” – emelte ki a 24.hu szerint a politikus, és megfogadta: nem fognak félmunkát végezni. Mint mondta, a siker attól függ, hányan vesznek részt a nyomásgyakorlásban, és akik részt vesznek benne, kitartanak-e.

„Eredmény akkor lesz, ha Papp Dánielt, a hírhamisító igazgatót leváltják”

– folytatta Hadházy. „A tiszták és igazak forradalmára van szükség. Nagyon sok embernek kell békésen, de határozottan kikényszeríteni nagyon konkrét lépéseket.” Szerinte békésen, de egyre radikálisabban kell fellépni, ugyanis a cél az, hogy kényelmetlenséget, zavart tudjanak okozni az állam gépezetében.

„Békésen, de akár fennakadásokat is okozva. Erről szólhatnak majd a forgalmat lassító és akadályozó tüntetések”

– tette hozzá. „A siker csak azon múlik, hogy hányan jönnek rá, hogy öt embert el lehet taposni, de ötvenezret már semmiképpen” – fogalmazott a független képviselő. Majd arra kérte a tömeget, hogy alkossanak élőláncot az MTVA épülete körül, amiből a tüntetők blokádot akartak szervezni, de ebben a rendőrök megakadályozták őket.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk