Több mint 2000 főt várnak a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusára

  • narancs.hu
  • 2021. november 13.

Belpol

700 településről érkeznek. Maszkhazsnálat nem lesz kötelező, oltási igazolvány igen.

Vasárnap 1470 küldött és 600 meghívott vendég részvételével tartja XXIX. tisztújító kongresszusát a Fidesz – ezt Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője mondte el a Magyar Nemzetnek.

Hollik azt is hozzátette, hogy több mint hétszáz településről érkeznek majd küldöttek, és  hatszáz meghívott vendég is  jelen lesz a kongresszuson, többek között diplomaták, tudósok, művészek és sportolók.

Az eseménynek házigazdái is lesznek, méghozzá Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár személyében. A kétévente tartott tisztújító gyűlés aktuális verzióján szavaznak a pártelnökről, valamint a párt négy alelnökéről. Mivel csak Novák Katalin nem indul újra alelnöki posztjáért, ezért igazából csak az ő helyébe lépő személyről kell dönteniük a résztvevőknek. 

"A párt hagyományai szerint miniszteri rangú politikus nem töltheti be hosszú ideig az alelnöki posztot, ezért Novák Katalin helyett most új alelnököt választanak" – mondta Hollik. Hozzátette, hogy a pozícióra Koncz Zsófia, a tavalyi szerencsi időközi választáson megválasztott országgyűlési képviselő, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is eséllyel pályázhat. 

A pártelnöki pozíció egyetlen jelöltje az újrainduló Orbán Viktor, akit 2019-ben is egyhangúlag választottak meg a posztra – tette hozzá Hollik. A megválasztott elnök, aki nyilván Orbán Viktor marad, várhatóan fél három körül fogja megtartani a beszédét. 

A kongresszus, amelyen többek közt beszédet mond Szijjártó Péter, Varga Mihály, Varga Judit, Novák Katalin és Deutsch Tamás is, délelőtt 10 órától vár­hatóan 16 óráig tart majd. 

Az esemény járványügyi kockázatáról Hollik azt mondta: az eseményen nem kötelező a maszkhasználat, de a kongresszuson részt vevő küldöttek, valamint a meghívott vendégek közül mindenki be van oltva. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Paul Auster

  • narancs.hu

Az amerikai író 77 éves volt, súlyos beteg. Három éve az unokáját, azután a fiát veszítette el.