Több mint egymillióan töltötték ki a kormány járvány utáni uszítós konzultációját

Belpol

A járvány utáni életről szóló 14 kérdés jó része Soros György és az Európai Bizottság ellen hangolt; úgy tűnik, erre még mindig sokan vevők.

Most is nagyon sokan vettek részt a nemzeti konzultációban, a járvány utáni életről szóló kérdőívet 1 millió 191 ezren töltötték ki - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookon csütörtökön közzétett videonyilatkozatában.

A politikus szerint kérdőívet a kitöltők túlnyomó többsége postán küldte vissza, de most is nagyon sokan éltek az internetes kitöltés lehetőségével. Dömötör a további menetrendről elmondta: már zajlik a kérdőívek feldolgozása, és a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozzák a részletes eredményeket. Ezután a kormány meghozza az ebből fakadó döntéseket, a részletekről beszámolnak majd - írja az MTI.

Mint a Telex emlékeztet, a  Fidesz-konzultációk történetében nem ez a legnagyobb szám, a 2017-es úgynevezett Soros-tervről több mint 2,3 millió kérdőív érkezett vissza, a második hullám előtti kérdőívet 1,6 millióan töltötték ki, míg Brüsszelt több mint 1,6 millióan akarták megállítani.

A kormány július elsején tette közzé az újabb nemzeti konzultáció kérdéseit, aminek egy része a nyilvánvalóan népszerű gazdasági intézkedésekről – a minimálbér 200 ezer forintra emeléséről ,a gyerekes családok idén befizetett adójának visszatérítéséről –szól, más részük pedig vegytiszta Soros-és Brüsszel-ellenes propaganda.

„Brüsszel a járvány után újra vissza fog élni a hatalmával, eljárásokat indít hazánk ellen, hogy rákényszerítse a magyarokra az akaratát”- ez egy tényként közölt állítás a konzultációban, mely két alternatívát enged: behódolunk a brüsszeli elnyomásnak, vagy ellenállunk neki.

A konzultáció online felületét egyébként idén is könnyedén meg lehetett trollkodni – és többen meg is tették – hiszen felületét hosszú időn keresztül semmilyen program nem védte a botprogramok ellen.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.