Több mint egymillióan töltötték ki a kormány járvány utáni uszítós konzultációját

Belpol

A járvány utáni életről szóló 14 kérdés jó része Soros György és az Európai Bizottság ellen hangolt; úgy tűnik, erre még mindig sokan vevők.

Most is nagyon sokan vettek részt a nemzeti konzultációban, a járvány utáni életről szóló kérdőívet 1 millió 191 ezren töltötték ki - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookon csütörtökön közzétett videonyilatkozatában.

A politikus szerint kérdőívet a kitöltők túlnyomó többsége postán küldte vissza, de most is nagyon sokan éltek az internetes kitöltés lehetőségével. Dömötör a további menetrendről elmondta: már zajlik a kérdőívek feldolgozása, és a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozzák a részletes eredményeket. Ezután a kormány meghozza az ebből fakadó döntéseket, a részletekről beszámolnak majd - írja az MTI.

Mint a Telex emlékeztet, a  Fidesz-konzultációk történetében nem ez a legnagyobb szám, a 2017-es úgynevezett Soros-tervről több mint 2,3 millió kérdőív érkezett vissza, a második hullám előtti kérdőívet 1,6 millióan töltötték ki, míg Brüsszelt több mint 1,6 millióan akarták megállítani.

A kormány július elsején tette közzé az újabb nemzeti konzultáció kérdéseit, aminek egy része a nyilvánvalóan népszerű gazdasági intézkedésekről – a minimálbér 200 ezer forintra emeléséről ,a gyerekes családok idén befizetett adójának visszatérítéséről –szól, más részük pedig vegytiszta Soros-és Brüsszel-ellenes propaganda.

„Brüsszel a járvány után újra vissza fog élni a hatalmával, eljárásokat indít hazánk ellen, hogy rákényszerítse a magyarokra az akaratát”- ez egy tényként közölt állítás a konzultációban, mely két alternatívát enged: behódolunk a brüsszeli elnyomásnak, vagy ellenállunk neki.

A konzultáció online felületét egyébként idén is könnyedén meg lehetett trollkodni – és többen meg is tették – hiszen felületét hosszú időn keresztül semmilyen program nem védte a botprogramok ellen.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?