Több mint ötszázan jelentkeztek EP-képviselőjelöltnek Magyar Péternél

  • narancs.hu
  • 2024. április 11.

Belpol

Az önkormányzati választáson külön nem indulnak, de lesznek jelöltek, akiket támogatnak. 

Magyar Péter a hvg.hu-nak elárulta, hogy a pártja, a TISZA az önkormányzati választáson saját jelölteket nem állítana, de lesznek olyan polgármesterjelöltek és önkormányzati képviselőjelöltek, akiket fognak majd támogatni, ha előtte megegyeznek, és az érintettek aláírnak egy etikai kódexet. 

Az európai parlamenti választáson viszont saját jelöltekkel indulna a TISZA: 

a rendelkezésre álló alig két nap alatt, szerda éjfélig 538 pályázó jelentkezett jelöltjüknek.

Közülük egykori diplomatákból, jogászokból álló, tízfős testület választ első körben 30-40 jelentkezőt, pontozással, majd második körben már Magyar részvételével a bizottság ezt a csapatot szűri tovább, végül a harmadik körben maradtak egy-egy videót készítenek, amelyre Magyarék Talpra Magyar Közösségének honlapján bárki szavazhat.  

Magyar szerint mintegy 20 jelöltjük lesz az EP-választásra, és szeretné, ha köztük lenne Tarr Zoltán volt református lelkész, akinek ő versenyen kívül ajánlott fel egy képviselőjelölti helyet, miután az április 6-i tüntetésén Balog Zoltán püspök távozását követelte, erre kirúgták az állásából egy állami cégtől. Tarr egyelőre még nem döntött erről. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mi, a színek

  • Kiss Annamária

Már az elején világos, hogy a színeknek jelentőségük lesz. A gárda egyik fele piros és fehér ruhát visel, vannak, akik talpig pirosban játszanak, mint az életre kelt Mefisztó (Szacsvay László) is (jelmez: Nagy Fruzsina). A hatalom kiszolgálói, a megalkuvók púderrózsaszínben virítanak.

Perpatvar mobile

A XXI. magyar tánc – e-moll hangneme ellenére életteli verbunkos – szinte csak szignálként szolgál a Fesztiválzenekar Brahms-koncertjén: természetesen arra várunk, hogy a hegedűre és csellóra írt Kettősverseny felcsendüljön, amelynek komponálását maga a szerző egy levelében „mulatságos ötletnek” nevezett. Nem véletlenül: ez egy hálátlan műfaj.