XII. kerületi előválasztás: egymásnak estek a jelöltek

  • narancs.hu
  • 2024. április 11.

Belpol

A civil jelölt azzal vádolja a Momentumot, hogy visszaélt a választók adataival. A párt rágalmazásért feljelentést tesz. 

„Hetek óta kapjuk a jelzéseket, hogy a Momentum telefonos és SMS-kampányokon keresztül NÉV szerint olyanokat keres fel, akik soha semmilyen Momentumos adatbázisra nem iratkoztak fel. Egy közös van ezekben a jelzésekben: minden érintett részt vett a 2021-es ellenzéki előválasztáson, vagy azt követően jelentkezett segítőnek a közös ellenzéki kampányba, aminek az adatbázisát a pártoknak már törölnie kellett - volna” – írta közösségi oldalán Visi Piroska, a Hegyvidék Jövője Egyesület polgármesterjelöltje, aki a XII. kerületi előválasztáson Farkas Csabával (Momentum), valamint Kovács Gergellyel (MKKP) ütközik össze. 

Mint fogalmazott, kaptak már információt olyanról is, hogy a Momentum rendelkezik egy több ezres címlistával, amivel a következő napokban akarják végigkopogtatni a kerületet. „A gyanú beigazolódott. Farkas Csaba kopogtató aktivistákkal név szerinti leveleket küld a hegyvidéki választóknak, ugyancsak olyanoknak, akik semmilyen momentumos adatbázisban nem voltak jelen: egy ilyen levelet kapott a fiam is a minap, aki szintén nem volt feliratkozva soha semmilyen momentumos adatbázisra” – írta Visi hozzátéve, Farkas Csaba „minden bizonnyal szabálytalan eszközei miatt” az eredmények mindenképpen torzulnak.

A rosszat csak jóval lehet legyőzni! 💛 Hetek óta kapjuk a jelzéseket, hogy a Momentum telefonos és SMS-kampányokon...

Posted by Visi Piroska on Thursday, April 11, 2024

Vadász Gábor, a Momentum helyi képviselője nyílt levélben reagált Visi bejegyzésére: mint írta, elképedve olvasta a civil jelölt posztját. „Piroska, én úgy látom, hogy nálatok nem számít, ha valamit aláírtok. Ahogyan te nem tartod magad az általad aláírt közös előválasztási megállapodáshoz, amelyben azt mondtuk, hogy nem rágalmazzuk a másikat, a fiad épp elfelejtette, hogy 2020 óta majdnem tíz momentumos petíciót töltött ki. A Balaton védelmében, a Fertő-tó védelmében, parkolási témában, de egyebek mellett kitöltötte a Valódi konzultáció névre elkeresztelt kérdőívünket is. Ezt nem csak mondjuk, bizonyítani is tudjuk, szívesen megmutatjuk a fiadnak, ha ír a momentum adatbiztonsági e-mail címére, illetve ha személyesen tekintené meg az irodánkban.

A posztod nem pusztán hazugság, hanem rágalmazás, ami jogi következményekkel jár. Az ügyben megtesszük a szükséges lépéseket”.

Az előválasztáson vasárnapig lehet szavazni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?