Elindulhat Magyar Péter pártja a választáson

  • narancs.hu
  • 2024. április 11.

Belpol

Az NVB nyilvántartásba vette. 

Nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság Magyar Péter pártját a június 9-i EP- és önkormányzati választásra csütörtök délután – írja a Telex. Ez azt jelenti, hogy a Tisztelet és Szabadság Pártja (TISZA) április 20-án elkezdheti gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz. A szavazólapon a Talpra, magyarok! logója és a Tisza Párt neve szerepel majd. A párt nyilvántartásba vételét a választási bizottság egyhangúlag szavazta meg, a döntés azonban még nem jogerős.

A lap emlékeztet, szerdán nyújtotta be Magyar a kérelmét a választási bizottságnak, ekkor derült ki, hogy az eddig ismeretlen Tisza Párt színeiben vágna neki a júniusi választásoknak. „Több párttal is tárgyaltunk, és próbáltunk olyat keresni, amelyiknek az előélete és a programja beleillik a Talpra Magyarok! közösségének programjába” – mondta Magyar Péter a RTL Híradónak. 

Magyart a párt alelnökének választották, és állítása szerint csak adminisztratív oka van annak, hogy nem ő lett az elnök. Valószínűleg nem jegyezte volna be időben a vezetőváltást a bíróság, és nem akartak kockáztatni, hogy emiatt lemaradjanak a választásról.  A Tisza Pártot ideológiamentes, se jobb-, se baloldali, alulról szerveződő közösségként alapították 2021-ben Egerben, elnöke Szabó Attila, alelnöke pedig Deák Boldizsár, aki korábban fideszes önkormányzati képviselő volt Egerben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk