Százmilliókat tol bele a kormány a vallásos könnyűzenébe

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. július 8.

Belpol

Rétvári szerint ugyanis "a magyar keresztény vallásos könnyűzene az elmúlt időszakban felkerült a világtérképre."

A kormány több százmillió forintot juttat pályázat útján a vallásos könnyűzene képviselőinek hangszerbeszerzésre és -felújításra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

"A most megnyílt pályázati felületen keresztül százmillió forint fog jutni kezdő hangszereseknek, 300 millió a keretösszeg a profi zenészeknek, százmillió pedig a határon túli magyaroknak új hangszerek vásárlására. Folytatódik a templomi orgonák és más hangszerek felújítási programja, erre is százmillió forintot biztosít a kormány" - mondta Fekete Péter a sajtótájékoztatón.

A hangszeres támogatásra vonatkozó pályázatok az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (emet.gov.hu) keresztül érhetők el.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte: a magyar keresztény vallásos könnyűzene az elmúlt időszakban felkerült a világtérképre, komoly sikereket ért el. Megemlítette, hogy nemrég Pajor Tamás és a Bolyki Brothers a tízszeres Grammy-díjas amerikai Take 6 zenekarral dolgozott együtt egy dalon.

A kormány egyéként nem először támogatja a műfajt.

Neked ajánljuk