Több ügyben is beperelte Magyarországot az Európai Bizottság

  • narancs.hu
  • 2022. július 15.

Belpol

 A kettős üzemanyagár és a gabonakiviteli tilalom miatt pedig jogsértési eljárásokat indítottak.

Számos, Magyarországot érintő kötelezettségszegési eljárás kapcsán hozott döntést az Európai Bizottság - írja a hvg.hu.

A brüsszeli testület pert indított az Európai Bíróságon:

  • a gyermekvédelmi törvény módosításai miatt. (Ugyanis  melegeket a pedofilokkal összemosó részek kapcsán tavaly megindított eljárás során nem sikerült a Bizottság számára elfogadható magyarázatokat adni a magyar hatóságoknak.)
  • A Klubrádió frekvenciájának elvételének ügye is aaz uniós bíróságon folyik tovább.

Mindemellett több másik ügyben is eljárás indult Magyarország ellen:

  • Jogsértési eljárás indult annak érdekében, hogy Magyarország tegyen eleget az ivóvíz-irányelvben előírt követelményeknek. (A Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozását követő átmeneti mentességi időszak lejárta után a Bizottság vizsgálatot folytatott le, amely kimutatta, hogy Magyarországon 66 ivóvíz-ellátási körzet nem felel meg az ivóvízről szóló irányelvnek. Emiatt egy eljárás indult hat évvel ezelőtt,  mindezek ellenére 13 ivóvíz-ellátási körzet az arzén és a bór tekintetében továbbra sem felel meg az ivóvízről szóló irányelvnek.)
  • Kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen a kettős üzemanyagár miatt, mert az ellentétes az EU-s belső piaci szabályokkal.
  • Kötelezettségszegési eljárás indult a gabonaexportra vonatkozóan bevezetett előzetes bejelentési rendszer miatt. A Bizottság álláspontja szerint az intézkedés összeegyeztethetetlen a közös piacszervezésre vonatkozó uniós szabályokkal, illetve a kivitelre vonatkozó közös szabályokkal. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk