Tóbiás Józsefnek döntenie kell, lemond-e mandátumáról
TobiasJozsef.jpg

Tóbiás Józsefnek döntenie kell, lemond-e mandátumáról

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. július 26.

Belpol

A Kanári-szigetekről jár dolgozni a Parlamentbe.

Az MSZP volt elnöke Teneriféről jár a Kossuth térre dolgozni, hiszen Tóbiás József kiköltözött családjával a Kanári-szigetekre, ám képviselői mandátumáról nem mondott le.

Most a párt is megszólalt az ügyben, de semmi érdemit nem közöltek azzal kapcsolatban, hogy lehet több ezer kilométerről felelősségteljes politikai munkát végezni. Közleményükben azt írják, Tóbiás jelezte az MSZP-frakció vezetésének, hogy a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki a családjában. Az MSZP-frakció tudomásul vette a képviselő bejelentését azzal a kikötéssel, hogy záros határidőn belül tisztáznia kell a helyzetet, ugyanakkor addig is részt kell vennie az Országgyűlés plenáris ülésein és a képviselői feladatait, ha korlátozottan is, de el kell látnia - tették hozzá.

Tóbiás azzal védekezett, hogy gyereke légúti problémái miatt kellett Tenerifére költözniük. azt is elmondta, hogy nem vállalt párt- és egyéb tisztséget, a képviselői munkáját pedig ingázással el tudja látni. Tóbiás két- vagy háromhetente repül Budapestre, a parlamenti menetrendnek megfelelően.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?