Töméntelen mennyiségben rendeli a közvélemény-kutatásokat az Orbán-kormány

  • narancs.hu
  • 2020. január 15.

Belpol

Rogánék mindent megmérnek.

A Rogán Antal irányítása alatt álló kabinetiroda 2015 novemberi megalakulása és a 2018-as kormányalakítás között közel 400 közvéleménykutatást készíttetett, írja a 24.hu egy birtokába került dokumentum alapján.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda jóformán 2-3 naponta szondázza a közvéleményt.

A mérések a „kormányzati kommunikáció stratégiai megalapozására“ szolgáltak, és minden jel szerint egy rutineljárást követtek: minden hónapban 8 telefonos lekérdezést rendeltek 500 mintán, de ezen felül további 3-6 1000 fős kutatást is csináltattak.

Az adatokat a Miniszterelnöki Kabinetiroda küldte meg a Fővárosi Törvényszéknek, miután a Demokratikus Koalíció pert indított egy évvel ezelőtt amiatt, hogy Arthur Finkelsteinn korábbi üzlettársa egy interjúban azt mondta: ők alkották meg Soros Györgyöt, a tökéletes ellenségképet a Fidesz számára, amit állítólag telefonos méréssel teszteltek le.

Rogánék a perben most sem adták ki a Soros-kampány alapjául szolgáló felméréseket, de a korábbiakkal ellentétben most már azt allítják: létezhetnek Sorossal foglalkozó kutatások, de mivel ekkora tömegben készítettek felméréseket, maguk sem találják pont azt, amit a DK kér tőlük.

A kabinetiroda szerint nincs olyan nyilvántartásuk, amiben visszakereshetnék, hogy kutatásaik tartalmaztak-e Sorosra vonatkozó kérdést.

A felmérést végző céget vagy cégeket nem nevezték meg.

false

 

Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk