Továbbra sem lesz állami ingyenes külföldi nyelvtanulás

  • 2022. december 23.

Belpol

Orbán még 2019-ben ígérte meg a programot, de nincs rá pénz. 

Elhalasztotta a kormány az Orbán Viktor által még 2019-ben megígért, államilag finanszírozott, két hétre szóló külföldi nyelvtanulást célzó programot – derül ki Rétvári Bence belügyi államtitkár Mellár Tamás párbeszédes országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából. Rétvári a pandémia, a háború, valamint az utóbbira érkező szankciók okozta nehézségekkel magyarázta a kormány döntését – számolt be a hvg.hu

A kormányfő 2019-es évértékelőjében ígérte meg a programot, amiben évente mintegy 140 ezer diák vehetne részt. Rétvári válasza szerint 2021-ben sikeresen lezajlott egy tesztfázis, a szakmai feltételek adottak, a célországi nyelviskolák is rendelkezésre állnak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk