Úgy tűnik, mégis tárgyal a csőd szélére jutott kis benzinkutak üzemeltetőivel a kormány

  • narancs.hu
  • 2022. február 20.

Belpol

Egyik javaslat az ITM felé az üzemanyagok nagykereskedelmi árának szabályozása lesz.

Hétfőn a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) kezdeményezésére, az érdekképviselet részvételével, a független üzemanyagkutasok képviselőinek bevonásával, egyeztető tárgyalást tartanak az illetékes Innovációs és Technológiai MinisztériumbanírjaNépszava. A lap értesüléseit megerősítette Perlusz László VOSZ-főtitkár.

Ez lényegében 180 fokos fordulatnak tekinthető a minisztérium részéről, hisz' a mintegy száz független üzemeltető által a múlt héten aláírt, módosítási javaslatokat is felvető levélre az ITM nem válaszolt.

Mint ismert, a kormány üzemanyagár-stopja miatt mostanra közel ezer kis, jellemzően családi tulajdonú, de saját térségük ellátásában kulcsszerepet játszó benzinkút került a csőd szélére, több már be is zárt, illetve jelezte, hogy leállni, mivel az üzemanyagok nagykereskedelmi ára annyira elszállt, hogy a fikszált árú lakossági tankolásokon már csak veszíteni lehet.

A VOSZ-t Perlusz László elmondása szerint szintén a kisebb kutakat üzemeltető, a kialakult helyzet kormányzati orvoslását kérő tagjai kérték fel közvetítésre.

A VOSZ javasolja a minimális nyereséget biztosító kiskereskedelmi árrés fixálását, a nagykereskedelmi ár szabályozását, célzott állami támogatásokat és kedvezményeket, illetve május 15-e után az ármaximálás biztos eltörlését.

(Népszava)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk