Üveggolyóval is lövik a rendőröket a déli határon

  • narancs.hu
  • 2022. február 19.

Belpol

Az ostromvideón fadarabok, tuskók, kövek záporoznak a határkerítés túloldaláról, és a létrás ember vár, hátha a rendőrök meghátrálnak.

Fadarabok, tuskók, kövek repülnek a plexipajzsos rendőrökre éjjel a déli határkerítésnél a túloldalról, lehet hallani a dobálók kiabálását, a rendőrök beszédét, ahogy rádión hívják a társaikat, és a hangszóróból szóló angol nyelvű tájékoztatást, amely a határhoz közelítőknek szól. Ilyen videófelvételt tett közzé a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon, Kommentár nélkül címmel.

A videón az is látszik, hogy a kerítés tetején, létrán álló, és a következő létrát átnyújtani készülő ember nem akar visszafordulni: szemlátomást arra vár, hogy a dobálás hatására messzebb mennek a rendőrök, és le tudja támasztani a kezében tartott létrát. „Figyelj, kő is jön!” – mondja az egyik rendőr.

Látni lehet egy csúzlival lövöldöző embert, aztán az operatőr közelről mutatja, mit lőtt át: üveggolyókat.

A hétperces felvételről nem derül ki, mikor készült – február 18-án került föl a YouTube-ra.

Az Azonnali.hu a videót kommentálva megállapítja, hogy a felvétel ilyen kevés információval  „főleg a kormányzati narratívát erősíti a határmenti életveszélyes helyzetről”, de tényleg nagyon nehéz lehet a dolga a határkerítésnél szolgáló rendőröknek, akik mintha nem lennének elegen.

Február 18-án, pénteken 35 esetben összesen 166 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Röszke, Szeged, Öttömös, Domaszék, Pusztamérges, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk