Úgy tűnik, Takács Péter lehet az új egészségügyért felelős államtitkár

  • narancs.hu
  • 2022. május 21.

Belpol

Eddig az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese volt.

Takács Péter lesz az egészségügyért felelős államtitkár a területet felügyelő Belügyminisztériumban a MedicalOnline több forrásból megerősített információja szerint.

A portál azt írja, Pintér Sándorék hosszasan  castingoltak az államtitkári pozícióra, amelyet végül az eddig az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyetteseként ismert Takács kaphat.

A portál emlékeztet, hogy kinevezése előtt Takács az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőben dolgozott, 2015-2017 között az intézmény finanszírozási osztályvezetője és járóbeteg-ellátási igazgatója volt, majd egy évig megbízott főigazgatója is.

Hozzáteszik, hogy az 1979-es, pápai születésű, orvos végzettségű szakembernek az államigazgatás sem ismeretlen, ugyanis 2012 és 2015 között a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetben (GYEMSZI) egészségügyi szakreferensként, majd az intézmény jogutódjánál, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál (ÁEEK) orvosszakmai tanácsadóként és megbízott térségi igazgatójaként is tevékenykedett.

2017 és 2019 között az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségpolitikai főosztályvezetője volt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk