Úgytudjuk.hu: a győri Fidesz oszlopos tagját buktatták le gyerekek kukkolása közben

  • 2021. május 22.

Belpol

Parlamenti titkárként dolgozhatott a férfi, aki tavaly nyáron baseball sapkába rejtett kamerával filmezett kiskorúakat.

A győri Fidesz meghatározó tagja volt a baseball-sapkába rejtett kamerával kukkoló férfi, akit tavaly nyáron lebuktattak az Aranyparton, és később pedofil felvételeket találtak nála – állítja az Úgytudjuk.hu. Sz. Balázs a lap szerint nem csak a fideszes Simon Róbert Balázs parlamenti alkalmazottjaként dolgozott, de a város kulturális bizottságában is helyet kapott, amíg le nem bukott a strandon.

Mint a portál emlékeztet rá, tavaly júliusban a győri Aranypart szabadstrandon elfogtak egy férfit, aki egy baseball-sapkába rejtett kamerával próbált fiatalkorú lányokat lefényképezni az egyik öltözőben. A rendőrség később házkutatást tartott nála, ahol a lefoglalt adathordozókon további – részben saját felvételű, részben internetről letöltött – gyermekkorúakat ábrázoló pornográf jellegű képeket találtak.

A megyei ügyészség közleménye szerint a 38 éves vádlott 2019 nyarán a neten vásárolt egy kamerával ellátott baseball sapkát, hogy azzal titokban felvételeket készítsen. A férfi ezután 2019 nyara és 2020 júliusa között a sapkába rejtett kamerával a győri strandon az öltöző kabinban átöltöző gyerekekről készített felvételeket. Módszere az volt, hogy a szomszéd kabinból, vagy földre dobott sapkával rögzítette a látottakat.

A 38 éves férfi leleplezője, az iskolás csoportot kísérő Kovács Albert később aztán emlékérmet is kapott Dézsi Csaba András polgármestertől, amiről készült poszt a Facebookon, cikk a Győr+ újságban és híradás a Győr+ tévében.

Arról azonban nem szóltak a hírek, hogy az elkövető, akit a megyei ügyészség Sz. Balázs néven azonosított, a győri Fidesz oszlopos tagja – írja az Úgytudjuk.hu.

A portál az elmúlt napokban – többek között a helyi Fidesz munkájával tisztában lévő forrásoktól – megbizonyosodott róla, hogy az Sz. Balázsként emlegetett vádlott azonos azzal az Sz. Balázzsal, aki az elmúlt években nemcsak a párt kampányaiban vett részt aktívan a városban, de különféle munkakörökben is segítette a párt munkáját.

Az elkövetés időpontjában a pedofil felvételekkel lebukó férfi Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő parlamenti alkalmazottja volt. 2020 nyarán pedig – pár hónappal lebukása előtt – Sz. Balázst a győri közgyűlés Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságába választották meg külsős tagnak. Erről a pozíciójáról aztán lebukása után, 2020. augusztus 14-én eltávolították.

Menesztéséről a lap megkérdezte Dézsit, aki elmondta: méltatlanság miatt távolították el a pozíciójáról a szóban forgó személyt. A Úgytudjuk.hu póbálta megszólaltatni az ügyben Simon Róbert Balázs fideszes képviselőt is, de sokadszori kísérletük után sem érték el.

(Borítóképünk illusztráció.)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk