Új hatóságunk is ránéz a Farkas Flórián-ügyre

  • narancs.hu
  • 2022. december 16.

Belpol

Hátha mégis akad bizonyíték.

Bejelentést kapott a Híd a munka világába nevű projekttel kapcsolatos nyomozás megszüntetése miatt az Integritás Hatóság, és meg is fogja vizsgálni az ügyet – jelentette be Bíró Ferenc, a szervezet elnöke az ATV-nek nyilatkozva.

Ez a hatóság hivatott feltárni az esetleges korrupciót az uniós pénzből megvalósuló programokban. Bírságot nem szabhat ki, de feljelentést tehet.

Bíró Ferenc azt mondta, bejelentést kaptak az ügy miatt. Megnézik az iratokat, és az ügyészséget is megkeresik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hét éven át vizsgálta az Országos Roma Önkormányzat által elindított Híd a munka világába programot, amely uniós forrásból országos munkaerő-közvetítő hálózatot hozott volna létre, amely a hátrányos helyzetű emberekért dolgozott volna. Az irodahálózat nem működött, viszont az ORÖ a program pénzéből autókat, használhatatlan irodákat, bútorokat és egy gellérthegyi villát is vett. Az ügyben az Unió csalás elleni hivatala is vizsgálódott, mi több, az Emberi Erőforrások Minisztériuma menet közben 24 szabálytalansági eljárást indított, és 11 esetben igazolva is látta gyanúját, végül megállapította, a „teljes összeg esetében fennáll a szabálytalanság gyanúja”, és arra kötelezte az ORÖ-t, fizesse vissza a támogatást. Ebből 1,2 milliárdot végül a kormány adott oda, az ORÖ-nek csak 300 milliót kellett visszafizetnie.

Az ügyben 2015-ben Hadházy Ákos feljelentése alapján indult nyomozás, amelyet most bizonyítottság hiányában zártak le. A hírek szerint egyszer sem hallgatták ki Farkas Flóriánt, aki a program megvalósulása idején az Országos Roma Önkormányzat elnöke volt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk