Új pozíciót kapott Simicska egykori bizalmi embere, Németh Lászlóné Lázár Jánostól

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 3.

Belpol

A Magyar Közút Felügyelőbizottságának elnöke lett.

Újabb pozíciót kapott Németh Lászlóné, aki még egykor Simicska Lajos embereként lett a második Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere, pozícióját a G-nap sem rengette meg anno, míg a harmadik Orbán-kormányban államtitkárként működött, majd a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt., az állami dohánycég elnöki teendőit látta el.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogait az új kormány megalakulása óta a Lázár János által vezetett Építési és Beruházási Minisztérium gyakorolja. Az állami cég közleménye szerint 2022. augusztus 1-től az újonnan létrehozott Igazgatóság elnöke Bartal Tamás lesz, aki korábban Miniszterelnöki Kormányirodájának helyettes államtitkára, azelőtt pedig Lázár-féle Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt. A Felügyelőbizottság elnöke Németh Lászlóné lesz. A Közút vezérigazgatói feladatait továbbra is Szilvai József Attila látja el.

Mint ismert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos, több mint 32 ezer kilométernyi állami közúthálózat üzemeltetési és fenntartási feladatait látja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.