Új tulajdonosa átnevezte a Dunaferrt

  • narancs.hu
  • 2023. október 24.

Belpol

Lezárult az eladása.

Hivatalosan is elindult a Liberty Steel Hungary honlapja,

a korábbi Dunaferr dunai vasmű új neve pedig Liberty Dunaújváros lett

– vette észre a Portfolio.hu. A rövid bemutatkozásban az áll: a Liberty Dunaújváros Magyarország legnagyobb acélgyártója.

A társaság ezzel párhuzamosan közzétette a cég belső oldalán, a dolgozóknak Sanjeev Gupta, a Liberty Steel Group elnökének köszöntő levelét is. "Örömömre szolgál, hogy a Liberty Steel családban köszönthetem a dunaújvárosi vasmű dolgozóit. Jelentős mérföldkőhöz érkeztünk Dunaújváros történetében. Mostantól közösen egy új és erős jövőt építünk, amit Liberty Dunaújvárosnak fogunk elnevezni.”

A Dunaferr eladása október 22-én zárult le, mint az már korábban kiderült, a nyertes vevő 55 millió eurót fizetett a felszámolt cégért. Július elején dőlt el, hogy a nyertes vevő a Liberty Steel Central Europe Kft., a hasonló nevű indiai cég magyar leányvállalata lett a felszámolás alatt álló Dunaferr vasműért folytatott pályázati versenyben. A tulajdonosváltást már az Európai Unió is jóváhagyta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk