Újabb 31 CAF villamost rendelt a BKK

  • narancs.hu
  • 2023. március 25.

Belpol

Korábban már kértek húszat, így összesen 51 állhat forgalomba 2026 végéig.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően mostanra minden akadály elhárult a fővárosi villamosflotta korszerűsítése elől. A következő években összesen 51 modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamos érkezik a fővárosba – olvasható a közlekedési vállalat közleményében.

 
caf2netre
 
CAF-villamos a Móricz Zsigmond körtéren
BKK
 

 

A tavaly októberben már megrendelt 20 rövid villamos és a most megrendelt további 31 villamos ( 26 rövid és 5 hosszú jármű) 2024 szeptember végétől áll fokozatosan forgalomba, az utolsó villamos átadási határideje 2026. november 30.

A jövőben olyan vonalakon is közlekedhetnek alacsonypadlós villamosok, ahol jelenleg csak néhány elérhető, vagy egyáltalán nem jár. Ezekre a járművekre a mozgáskorlátozottak és a babakocsival közlekedők is könnyebben tudnak fel- és leszállni. A villamosok energiahatékonyak, ugyanis a fékezés során keletkező energiát – amennyiben a felsővezeték hálózat fogadóképes – visszatáplálják a hálózatba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk