Újra tanárnak állna Pokorni Zoltán

  • narancs.hu
  • 2024. március 5.

Belpol

Elege lett a politikából, nem akar többé élő bokszzsák lenni.

Február 23-án jelentették be, hogy Pokorni Zoltán nem indul újra a polgármesterségért a XII. kerületben, miután októberben lejár a polgármester mandátuma. További terveiről most a Hegyvidék című kerületi lapnak nyilatkozott:

Szeretnék olyan munkát végezni, ami nem a közügyekkel kapcsolatos. A legvalószínűbb, hogy az eredeti foglalkozásomhoz térek vissza.

A Toldy Ferenc Gimnáziumban tanítottam 1994-ig, aztán kerültem a parlamentbe. Szeretnék újból tanítani, remélem lesz erre módom." 24.hu úgy tudja, az eredetileg magyar-történelem szakos végzettségű politikus a közoktatásba térne vissza.

Az önkormányzati lapnak arról is nyilatkozott, miért hagyja ott a politikai pályát: "A politikus szerepe nagyon megváltozott, mára gyakorlatilag élő bokszzsákká vált. Bárki, akit elönt az indulat, odamegy és belerúg. Ezt egy politikus évekig kénytelen tűrni, ami hosszú időn keresztül azért nem egy egészséges foglalkozás. Számomra eddig tartott."

Az első Orbán-kormány oktatási minisztereként is dolgozó Pokorni Zoltán 2006 óta vezette a XII. kerületet. Korábban volt a Fidesz elnöke és frakcióvezetője is, azonban 2002-ben le kellett mondania, miután kiderült, hogy apja III/III-as ügynök volt. Majd 2019-ben Rab László a Mozgó Világban tárta fel, hogy a kerületben emelt turul-szobor talapzatán szerepel Pokorni nagyapjának a neve is, mint hősi áldozat, holott valójában Pokorni József nem áldozat volt, hanem elkövető, aktív szerepet játszott a kerületi nyilas tömegmészárlásokban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk