Büfébotrány: az Opera szerint a büfét üzemeltető cég hamis állításokat fogalmazott meg

  • narancs.hu
  • 2024. március 5.

Belpol

De az nem derül ki, pontosan miről is hazudott a büfét üzemeltető cég.

Reagált az Operaház a büféjét korábban üzemeltető Opera Gasztronómia Kft. – mely a Zsidai Csoport része – vádjaira, miszerint az Operaház jogellenesen, mondvacsinált indokkal mondta fel a büféket, bárokat és az Opera Cafét is üzemeltető céggel fennálló szerződését. Ezért az üzemeltető be is perelte az intézményt.

Az Operaház most közleményében azt írja:

"A Magyar Állami Operaház az Opera Gasztronómia Kft. a „tényekről” szóló, számos csúsztatást, megalapozatlan feltételezést és hamis állítás megfogalmazó közleményét a folyamatban lévő bírósági eljárásra tekintettel nem kívánja érdemben kommentálni. Ami valóban tényszerűen állítható, hogy az Opera Gasztronómiai Kft.-vel kötött szerződés jogszerű felmondásával kapcsolatban, amire egy jelentős összegű tartozása adott alapot, a múlt héten a bíróság első fokon a Magyar Állami Operaháznak adott igazat."

Mint ismert, vasárnap derült ki, hogy Ókovács Szilveszter főigazgató utasítására félórás szünettel kell játszani a Carmina Buranát, hogy növeljék az Opera büféjének bevételét.

A büfét korábban üzemeltető Opera Gasztronómia Kft. szerint őket mondvacsinált indokkal rakták ki, és vette saját hatáskörbe az intézmény az üzemeltetést.

2023 októberben nem csak hogy felmondták a szerződést, de önhatalommal kizárták kollégáinkat az Operaház területéből, bírósági döntés bevárása nélkül átvették a kizárólagosan társaságunkat megillető területeket, ingóságainkat ott tartották, beruházásainkkal nem számoltak el."

A vállalkozás szerint "a Magyar Állami Operaháznak egyébként az Opera Gasztronómia Kft. felé 100 millió forintos nagyságrendű tartozása van a nem megfelelő és késői átadás miatt, mely tartozás rendezési lehetőségeiről épp folyamatban volt egy igazgatói szintű egyeztetés a felmondás idejében, a főigazgató az érdemi egyeztetést megszakítva döntött a felmondás mellett."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk