45 millió forintot adtak össze Iványi Gáboréknak

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 20.

Belpol

Ez a pénz a fizetések töredékére elég.

Egy héttel a segélykérő kiáltványuk közzététele után arról tartott tájékoztatót szerdán Iványi Gábor lelkész, hogy 45 millió forint gyűlt össze a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) intézményeinek fönntartására – tudósít a 24.hu.

A lelkész külön megköszönte a budaörsi és a szegedi önkormányzatnak, a polgármestereknek azt, hogy településük 10-10 millió forintot adott a MET-nek. 

Egy hete azt jelentette be Iványi Gábor, hogy az anyagi helyzetük miatt nem tudják kifizetni dolgozóikat, veszélybe kerülnek intézményeik. 

Iványi emlékeztetett arra, hogy bár Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt mondta, az állam nem tartozik semmivel a MET-nek, az egyházi státuszuk elvesztése óta évente 2 milliárd forinttal kevesebbet kapnak, ami hét évre 14 milliárd forint, ez áll szemben a MET 1,4 milliárdos tartozásával. Idén pedig az egyház 963 millió forintot kapott volna, de csak 304 millió jutott el hozzá, a többi pénzt a NAV inkasszózta.

A 45 millió forint arra elég, hogy a munkatársak egy része megkapja fizetése töredékét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk