Uzsoravád a Fidesz-barát képviselő ellen

  • narancs.hu
  • 2015. április 10.

Belpol

P. József közmunkát is kap az önkormányzattól, miközben szobrokkal díszített hatalmas házban él és luxusautóval jár. Ízelítő az e heti Narancs egyik legjobb sztorijából.

Március közepén közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy néhány nappal korábban egy tarnaleleszi családi házban házkutatást tartottak, amelynek során P. Józsefet és feleségét előállították, majd a pétervásárai rendőrőrsön ki is hallgatták. A gyanú szerint a házaspár 2013 óta több embernek hitelre adott el termékeket saját élelmiszerboltjukból, később a kölcsön összege jelentősen megemelkedett, így a hitelcsapdába került vásárlók csak újabb „segítséggel” tudtak ismét vásárolni. Ezt követően a többségükben nehéz anyagi helyzetben lévő helyieket – de információink szerint több környékbelit is – és családjaikat állandó tartozásba kényszerítette P. József és felesége. A házkutatás során a rendőrség lefoglalta azokat a füzeteket, amelyekben a vállalkozók folyamatosan vezethették a kinnlevőségeket.

false

Bár Pusomi József és felesége a legutóbbi két önkormányzati választáson függetlenként indult, a községben köztudott, hogy a kormánypárti polgármester, Kovács Béla és a térség országgyűlési képviselője, Horváth László támogatói. Egyesek szerint nagy szerepük volt a kormánypárt tarnaleleszi sikerében. Helyi forrásainktól úgy értesültünk, Pusomi József a legutóbbi országgyűlési választások előtt egy „mini békemenetet” is szervezett, fekete luxusautója mögött néhány tucat ember az utcákat járva skandálta, hogy „Hajrá, Fidesz!”. A kampányidőszakban családi házuk saját kerítésére – az ott díszelgő oroszlánszobrok alá – Pusomiék kifeszítettek egy hatalmas molinót, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és az akkori országgyűlési képviselőjelölt arcképe volt, továbbá egy felirat, hogy „Szavazzon Horváth Lászlóra!”.

A legfrissebb nyomtatott Narancsból kiderül, hogyan támogatta a polgármester Pusomi Józsefet, és mivel védekezett, amikor a cikk szerzője, Magyar Krisztián szembesítette a vádakkal. Előkerül még csicskáztatás, feketevágás, és az is, miért kellett a Fidesz kétharmadához az uzsorázással gyanúsított képviselő.

Figyelmébe ajánljuk