Vác is bezárja az uszodát és a sportcsarnokot

  • narancs.hu
  • 2022. október 12.

Belpol

Egy embert sem küld el az önkormányzat, és 10 milliós segélykeretből támogatja azokat, akik a legnagyobb bajban vannak.

Korábban 10 millió forintot elkülönített a váci önkormányzat arra, hogy az energiaár-növekedés és az infláció álta legjobban sújtott családokat megsegítse. Most olyan intézkedéseket jelentett be a városvezetés, amelyekről az októberi testületi ülésen döntenek.

A Vác Város Önkormányzata Facebook-oldalon Matkovich Ilona polgármester arról tájékoztatott, hogy az említett segélykeretből négy hónapon keresztül 6 ezer forint gáz- és 4 ezer forint villanytámogatást akar adni az önkormányzat azoknak a családoknak, amelyekben az egy főre jutó átlagjövedelem nem éri el a 100 ezer forintot, lakásuk energiafogyasztása pedig a kormány által megállapított átlag felett van.

Az önkormányzat konyháiban a rászorulók számára kedvezményes áron, 700 forintért kínálnak kétfogásos étkezést. Megmarad a 70 éven felüliek egyszeri, decemberi 4 ezer forintos támogatása, és az eddigi szociális támogatási formák ezután is igényelhetőek lesznek. 

Az önkormányzat szándéka, hogy az óvodák, bölcsődék, szociális intézmények működni fognak, a közétkeztetést, a közvilágítást és a tömegközlekedést is biztosítja a város. A díszvilágítást már lekapcsolták, a díszkutak október 15-ig működnek.

Az óvodákban, bölcsődékben és idősotthonokban 20-22 fok lesz a hőmérséklet, a többi intézményben 20 fok. Tovább dolgozik a Családsegítő is.

Ami a rezsiköltségeket mérséklő intézkedéseket illeti, Kiss Zsolt és Inotay Gergely alpolgármester többek között arról tájékoztatott, hogy az uszodát, a sportcsarnokot és a stadion épületét november 1-től bezárják, a stadion pályáit egyelőre használhatják a sportolók.

A művelődési házat december 18-tól zárják be, a művészeti csoportok az önkormányzat főtéri épületeiben tarthatják meg a foglalkozásaikat. A Pannónia ház, benne az anyakönyvi hivatal, a házasságkötő terem és a Sajdik-kiállítás is változatlanul nyitva tart, részlegesen a könyvtár és a levéltár is az év végéig. Vác önkormányzata ezzel együtt minden munkavállalójának megtartja az állását, senkit sem küld el. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?