Vádemelés Hiszékeny Dezső szocialista képviselő ellen

  • narancs.hu
  • 2015. február 4.

Belpol

Egyre több jel szerint szándékosan állítottak csapdát Hiszékeny Dezső szocialista politikusnak, aki akár 8 év börtönt is kaphat. Holnap megjelenő lapszámunkból.

Hiszékeny Dezső ellen a közelmúltban vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség. A szocialista országgyűlési képviselőre a Fidesz már hosszú évek óta kiadhatta a kilövési engedélyt, hiszen XIII. kerületi alpolgármestersége idején is többször próbáltak fogást találni az ő tevékenységéhez és feladatköréhez is köthető kisebb-nagyobb ügyekben.

Számos jel utalhat arra, hogy valakik nagyon szeretnék a vádlottak padján látni Hiszékenyt, és ehhez most minden körülmény adott, mivel a Fővárosi Törvényszékre került a politikus legutóbbi ügye. Azzal vádolják, hogy alpolgármesterként 2013-ban 5 millió forintot kért azért, hogy segítsen megszerezni egy önkormányzati üzlethelyiség bérleti jogát. Noha Hiszékeny bűnössége nem zárható ki, a már napvilágot látott és a lapunk birtokába jutott újabb információk szerint egyes jobboldali köröknek és a nyomozó hatóságnak valamiért a szokásosnál is fontosabb az ügy.

false

A volt alpolgármester szerint az ügyészség eljárása koncepciós és provokatív, előre megírt forgatókönyv alapján alakulnak az események. A szocialista politikus szerint az sem véletlen, hogy mentelmi jogának a felfüggesztését tavaly júliusban indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél.

A mentelmi bizottság legközelebb csak szeptemberben ülhetett össze, így közvetlenül az önkormányzati választások előtt könnyebben napirenden lehetett tartani a témát – állítja Hiszékeny Dezső, aki maga is lemondott a mentelmi jogáról (a felfüggesztést a bizottság és a parlament többsége megszavazta). A képviselő azt is hangoztatja, hogy a vele szemben bizonyítékként emlegetett hangfelvétel manipulált, és azt is meglepőnek tartja, hogy miért nem szivárogtatták ki, ha az tényleg annyira súlyos és bizonyító erejű. A kép­viselő szerint ha az V. kerületi ügyekben is ilyen vehemenciával nyomoznának, már biztosan jutottak volna valamire.

A Hiszékeny Dezső elleni vádemelést vizsgáló cikkünk a holnap megjelenő Narancsban olvasható.

Figyelmébe ajánljuk