Válaszolt az Európai Bizottság elnöke Jakab Péter levelére

  • narancs.hu
  • 2021. április 20.

Belpol

Von der Leyen azt írta, ellenőrizni fogják, mire költi a kormány az uniós támogatást.

Levelet írt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Jakab Péternek, erről a politikus a Facebook-oldalán számolt be.

Mint Jakab írja:

"Nemrég levélben kerestem meg az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent. Elnök asszonytól azt kértem, hogy az Európai Unió ne a tolvaj magyar kormánynak adjon újabb, ezúttal 40 millió eurós segélycsomagot a válság kezelésére, mert abból nem a bajba jutott magyarok fognak részesülni, hanem kizárólag az Orbán-család. Azt javasoltam, hogy a pénzt kapják meg közvetlenül a magyar dolgozók."

A levélben, amit Gyöngyösi Mártonnal közösen írtak a Bizottság elnökének, úgy fogalmaz: "hazánkban egy olyan kormány van hatalmon, amely az elmúlt években sorra hágta át valamennyi európai, demokratikus normát, a korrupciót pedig állami szintre emelte. Orbán a hatalmát a független média megszüntetése mellett a szólásszabadság korlátozására, az állami intézmények megszállására, a választási manipulációkra, az emberek politikai alapú megfélemlítésére és nem utolsó sorban az Európai Uniótól érkező források megcsapolására alapozza. A bizottság elnökének is tudnia kell, hogy a szűk, oligarchákból és politikai kegyencekből álló garnitúra nem véletlenül utasítja el az Európai Ügyészséghez való csatlakozást sem."

Jakab most megosztotta von der Leyen válaszlevelét, mely szerint a Bizottság elnöke tisztában van "a magyarországi súlyos egészségügyi helyzettel" és ismeri a magyar viszonyokat. Továbbá közölte, hogy az Európai Unió ellenőrizni fogja, hogyan használja fel a kormány az újabb támogatást.

Jakab a levelet megköszönte, majd közölte, hogy szerinte a magyar viszonyokat ő jobban ismeri, mint von der Leyen.

"Ennek a pénznek – ha nem a bajba jutott melósok, hanem Orbán zsebébe kerül – híre hamva sem lesz."

Figyelmébe ajánljuk