Hadházy Ákos napszámosként dolgozza le a dudálós tüntetések miatti büntetését

  • narancs.hu
  • 2021. április 20.

Belpol

Nem engedték egészségügyi intézmény közelébe.

"A kormányhivatal úgy gondolta, kertészeti kisegítő munkás (napszámos – szó szerint így áll a határozatban) munkakörben tudom leghasznosabban ledolgozni a dudálós tüntetések miatt kirótt büntetésemet. Úgy tűnik tehát, a rendőrség és a kormányhivatal között helyreállt a kommunikáció, így mégsem kell börtönbe mennem..." - írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Március elején mi is megírtuk, hogy Szél Bernadettet és Hadházy Ákost fejenként 100-100 ezer forintra büntették, amiért meghirdették a dudálós tüntetést. Akkor elmondták, hogy nem szeretnék az összeget befizetni elvi okokból, hanem közhasznú munkával törlesztenék a büntetést. Meggyőződésük szerint ugyanis nem követtek el bűnt, egy normális demokráciában a dudálást mint a véleménynyilvánítás formáját nem lehetne büntetni. A büntetést ezért inkább ledolgoznák, lehetőleg egészségügyi területen.

Szél április elején jelezte, hogy bejelentkezett közmunkára. Most pedig ugyanezt tette Hadházy Ákos, azonban nem engedték, hogy egészségügyi intézményben töltse le a rá kiszabott büntetést. Mint írja:

"A mezőgazdasági munkától sosem féltem, Édesapám szőlőjében elég sokat dolgoztam és azt hiszem, még jól is fog esni. De mélyen felháborít, hogy egészségügyi intézmény közelébe még közmunkásként sem engednek. Az előírás szerint a hivatalnak a munkahely kijelölésekor figyelembe kellene vennie a szakképesítésem és kifejezetten jeleztem is, hogy állatorvos vagyok, így a végletekig leterhelt kórházakban egészen biztosan tudnék legalább annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló – mégis inkább kapálni küldtek..."

Hadházynak összesen 228 órát kell ledolgoznia kertészeti segédmunkásként, hetente minimum egy napot dolgozva.

"Természetesen meg is teszem, ha már az államnak erre van a legnagyobb szüksége. Mert fizetni nem fogok egy fillért sem a pintérségnek azért, amit nem követtem el. Nem én szegtem törvényt, hanem az a mocskos hatalom, amelyik a járványt arra használta fel, hogy megtiltson minden tiltakozást, hogy még többet lophasson, hogy a közadatokat még inkább eltitkolhassa, hogy stikában még jobban szétverje az egészségügyet."

Figyelmébe ajánljuk