Varga Judit havi 1,4 millió forintot markol fel a Miskolci Egyetem kuratóriumának elnökeként

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 26.

Belpol

Kis mellékes.

Varga Judit korábban nem élt vele, az augusztusi vagyonnyilatkozatában azonban változtatott a hozzállásán és mostmár elfogadja a Miskolci Egyetem kuratóriumi elnökségéért járó díjazást - írja a 24.hu.

A portál a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítványtól kérte ki a kuratóriumi tagok díjazására vonatkozó adatokat. Ebből derült ki, hogy 

Varga Judit a kuratóriumi elnökként 1,4 millió forint juttatásban részesül, és eddig kéthavi tiszteletdíjat, azaz 2,8 millió forintot fizettek ki neki.

 Az adat azért is érdekes, mert korábban Varga Judit nem vett fel tiszteletdíjat az egyetemet működtető alapítványtól, ez azonban augusztusban megváltozott, amikor is jövedelemnyilatkozatában az igazságügyi miniszter már beikszelte az 1 millió forint feletti jövedelemsávot.

Az alapítvány által közölt adatokból az is kiderül, hogy a kuratóriumi tagok 1,2 millió forintot kapnak a munkájukért.

  • A kuratóriumi tagok közt van pl. egyedüli ellenzékiként Veres Pál, Miskolc polgármestere, aki szintén csak a nyáron döntött úgy, hogy felveszi a tagságért járó díjat.
  • Fükő László és Kovács Erika viszont már 26,6-26,6 millió forintot,
  • az elhunyt korábbi fideszes polgármester, Kriza Ákos helyébe lépő Marie-Theres Thiell, az Elmü-Émász igazgatóságának elnöke pedig 21,6 millió forintot kapott az alapítványtól. Utóbbi ráadásul még 169 600 forintos költségtérítést is igényelt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk