Újpesten az ellenzék, Miskolcon a Fidesz nyert a vasárnapi időközin

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 26.

Belpol

Kilenc településen volt választás.

Vasárnap kilenc településen zajlott idősközi választás, az országos politika szempontjából abudapesti IV. kerület és Miskolc volt azonban a legfigyelemreméltóbb, ugyanis itt csapott össze újból a Fidesz és az ellenzék jelöltje - számol be a 444.hu

Újpesten, a 12-es egyéni választókerületben a négyinduló (Maholányi Zsolt, DK-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd-UPK Újpestiek Közössége; Jókay Attilam Fidesz-ÚE; Márkus Krisztián Zsolt, Mi Hazánk és Fehérvári Zsolt István, Munkáspárt-ISZOMM) közül sikerült az egyesült ellenzék jelöltjének megnyernie a választást. 

A választókerületet 695 szavazattal, 50,9 százalékos eredménnyel Maholányi Zsolt vitte.

Miskolcon ezzel szemben nagy fideszes győzelem született.  A három jelölt Sebe-Gazdig Judit (DK-LMP-MSZP-Párbeszéd-Momentum-Velünk a Város), Barta Gábor (Fidesz-KDNP) és Fülöp József Istvánné (Munkáspárt-ISZOMM) volt.

Közülük Barta Gábor 838 szavazattal, 56,24 százalékos eredménnyel nyert.

Az eredményektől függetlenül egyik képviselő-testületben sem lesz változás olyan értelemben, hogy Újpesten és Miskolcon is marad az ellenzéki többség. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk