Varga Judit szövetségre lépne a civilekkel

  • narancs.hu
  • 2020. március 8.

Belpol

Együtt harcolna velük a családon és párkapcsolaton belüli erőszak ellen.

Bár a Hősök terén tartott tüntetésen személyesen nem vett részt, Varga Judit igazságügyi miniszter levélben biztosította támogatásáról a szervezőket. Az esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a családon és párkapcsolaton belüli erőszakra - a nőnap ugyanis a női egyenjogúságért  folytatott harcról is szól.

Varga levelét Péterfy-Novák Éva, az egyik szervező olvasta fel. Írásában az igazságügyi miniszter hangsúlyozta, a családon és párkapcsolaton belüli erőszak komplex kérdés, ami összehangolt fellépést kíván - ehhez pedig szükség van a civil szervezetekre is. Varga közös munkára hívta a női érdekvédő szervezeteket és hangsúlyozta: a NaNE és Patent Egyesület javaslatait már meg is vitatták a minisztériumban. "Bízzanak bennünk, legyenek a szövetségeseink, szükségünk van az önök tapasztalatára" - fogalmazott Varga Judit.

Az eseményen többek között Karácsony Gergely is beszédet mondott, tudósításunkat itt olvashatják.

Karácsony is felszólalt a kapcsolati erőszak elleni tüntetésen

Felfoghatatlan és elfogadhatatlan - mondta a főpolgármester a kapcsolati erőszakról, akiknek áldozatait védett lakásokkal segítenék. Több százan gyűltek össze vasárnap késő délután a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport nőnapi tüntetésén a Hősök terén, hogy kiálljanak a kapcsolati erőszak ellen.

Via HVG

Figyelmébe ajánljuk