Varga Mihály ígéri, nem nyúlnak hozzá az állampapírok visszaváltási feltételeihez

  • narancs.hu
  • 2023. november 28.

Belpol

Sőt, Jámbor Andrásnak is azt javasolta, vegyen állampapírokat.

Az állampapírok kondícióján nem kívánunk változtatni. Az 1000 éves magyar állam garanciái állnak ezek mögött” – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a parlamentben a költségvetési bizottságban zajló meghallgatásán.

A Portfolio azt írja, Vargát Jámbor András kérdezte a témában, valószínűleg a Telex korábbi cikkével kapcsolatban, akik észrevették ezt a vészjósló kérdést a Magyar Államkincstár (MÁK) az állampapír-tulajdonosok Webkincstár-fiókjának felületén közzétett kérdőívben: 

 „Saját bevallása szerint ismeri az állampapírok visszaváltásával (lejárat előtti eladhatóságával) kapcsolatos szabályokat?” 

Ez a kérdés azért lényeges, mert a mostani állás szerint egyszázalékos díj fejében bármikor vissza lehet váltani a Prémium Magyar Állampapírokat, de ennek a díjnak a mértékét az állampapír kibocsátója bármikor megváltoztathatja. 

Varga ezután azt fejtegette, szerinte vannak olyan szereplők ezen a piacon, akik az állampapír vonzereje ellen beszélnek, de nehéz versenyezni azzal a befektetéssel, amilyen az állampapír: nyeresége adómentes, a számlavezetése és vásárlása díjmentes és az állam garanciája áll mögötte. Jámbor András ellenzéki képviselőnek azt javasolta, hogy bátran vásároljon a jövőben is magyar állampapírt, mert megéri.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Nyereséges évet zárt a Penny

  • narancs.hu

A "szolidan vásárlók boltja" több mint négymilliárdos nyereséget könyvelhetett el, míg több üzletlánc is veszteséggel zárta a tavalyi évet.