Vaszily Miklós és Járai Zsigmond is helyet kaphat a bankholding felügyelő bizottságában

  • narancs.hu
  • 2022. március 23.

Belpol

Az MKB őket javasolja a posztra és egy volt nagykövetet.

Vaszily Miklóst, Járai Zsigmondost és Nagy Andort, Magyarország volt ausztriai és izraeli nagykövetét javasolja az MKB a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank integrációjából létrejövő bankholdig felügyelőbizottságába - írja a Telex.

A lap emlékeztet, hogy Járai Zsigmond volt jegybankelnökként, Vaszily Miklós közgazdászként és a Fidesz-holdudvar egyik legismertebb hazai médiásaként, illetve Nagy Andor politikus Orbán Viktor egykori kabinetfőnökeként, volt izraeli és bécsi nagykövetként lehet a poszt várományosa.

Az MKB a médiaholding igazgatósági tagságára emellett több jelenlegi MKB-s vezetőt is jelöl, például Vinnai Balázst, Szabó Lászlót és Egerszegi Ádámot. 

A Magyar Bankholding Zrt. honlapja szerint a terv az, hogy 2022. március 31-ével egyesül a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankja, a Budapest Bank Zrt. és az MKB Bank Nyrt. A fúzió során az MKB Bankba olvad be a Budapest Bank. Az egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven folytatja működését.

E két bankhoz a Takarék Csoport 2023 második negyedévében csatlakozik. "A hármas fúzióból létrejövő új szuperbank arculatának kialakítása is elindult: az egységes pénzintézet végleges márkaneve a tervek szerint 2023. év elején kerül bevezetésre" - írják.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk