Vége a nyomtatott 168 Órának is, a Pesti Hírlap sem tér vissza az utcára

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 26.

Belpol

Milkovics Pál, a kiadó vezetője gazdasági okokkal magyarázza a bezárást. Online folytatják, de a lap munkatársai közül többeket menesztettek.

Felfüggeszti a 168 Óra hetilap megjelenését a Michaeli, Schwartz & Brit Média Holding Zrt. A médiacsoport a jelenlegi energia és papírárak mellett nem látja fenntarhatónak a lap kiadását – közölte a Media1.hu.

A lap Milkovics Pálra, a kiadó vezetőjére hivatkozik, aki szerint a 168 Óra online működik tovább, és előrhetővé teszik a nyomtatott hetilap három évtizednyi archívumát is az interneten.

A digitális átállást Szombathy Pál főszerkesztő és Sztankóczy András főszerkesztő-helyettes koordinálja majd.

Ahogy azt lapunk is megírta, idén áprilisban számos munkatársat elbocsátottak a hetilaptól, de felmondott Makai József főszerkesztő is, az ő helyére érkezett aztán júliusban az Index bedarálásakor hírhedté vált Szombathy Pál.

Lapunk információi szerint a nyomtatott 168 Óra bezárásával egyidőben több munkatársnak is felmondtak.

Az eredeti ígérettel ellentétben a Pesti Hírlap sem kerül jobb helyzetbe, a lap megjelenését a kiadó továbbra is szünetelteti, miközben folytatódik a korábban bejelentett, online tartalmi fejlesztés. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.