Végre a Rektori Konferenciáig is elért az SZFE-ügy: egyeztetést kezdeményeznek

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 4.

Belpol

Szeptember 8-án az ELTE-n ül egy asztalhoz az egyetem vezetése, a HÖK és a Vidnyánszky-féle kuratórium.

A Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája egyeztetést kezdeményezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetéről, amelyre az egyetem vezetése, az egyetem fenntartójának vezetője és az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetője is elfogadták a meghívást. A tárgyalásra 2020. szeptember 8-án kerül sor az ELTE-n - adta hírülaz MRK sajtóközleményben.

Az egyeztetést azért kezdeményezte a két szervezet, mert úgy látják, hogy az erősebb kijelentések inkább mélyítik a szakadékot a fenntartó és az egyetem között, a megoldáshoz pedig párbeszédre van szükség. A struktúraváltást mindkét szervezet előremutató folyamatnak tartja, azonban határozott álláspontjuk, hogy csak akkor vezethet eredményre, ha a fenntartó és az egyetem is azonos elképzelések mentén kezdi meg az együttműködést, egyébként az egyetem és a hallgatók is sérülnek a folyamatban.

Az SZFE és a Vidnyánszky Attila által vezetett kuratórium "elképzelései" egyelőre nagyon távol állnak egymástól, mint az szerdai találkozójukon is kiderült.

Figyelmébe ajánljuk