Veszélyben az Index?

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 11., 16:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Furcsa kavarások, változások zajlanak a legnagyobb hírportál reklámbevételeit biztosító cégnél.

A G7 gazdasági szakportál számolt be kedden arról, hogy tulajdonost váltott a Közép-Európai Média és Kiadó (CEMP) legtöbb eszköze. A tulajdonos, a Fidesz támogatását még 2015 végén elveszítő, azóta támadások alatt álló milliárdos üzletember, Spéder Zoltán a vagyonelemek többségét átpakolta a nyáron alapított Silhouette Capital Management Kft.-be.

A portál megjegyzi, a vagyonelemek összecsomagolása már egy éve zajlik. A CEMP legtöbb eszköze  2017 májusában átkerült a CEMP egy leánycégéhez, a Cemp-X Online Zrt.-hez. Ezek között voltak a Totalcar, a Dívány.hu, a Femina, a Napi.hu és a Port.hu kiadócégei. Idén nyáron pedig CEMP talán legfontosabb cége, a kiadócsoport bevételeit csatornázó CEMP SH Kft., azaz a sales house. Végül a Cemp-X részvénycsomagja átkerült a Silhouette-hez.

Spéder Zoltán - távozóban?

Spéder Zoltán - távozóban?

 

 

A sales house sorsa perdöntő lehet. Mint ismeretes az Index hírportál már 2016-ban tulajdonost váltott. Kiderült, az Orbán Viktorral összeveszett oligarchának, Simicska Lajosnak opciós joga volt a portálra, amit a szorongatott Spédertől át is vett, majd átadta egy alapítványnak, amelyet az Index jogásza vezet. Csakhogy az Index és a CEMP SH között hosszú távú szerződés van, a kereskedőház feladata a hirdetési bevételek termelése az Index magas látogatottságára alapozva. Így kulcskérdés a portál jövőjét illetően, hogy mi lesz a sales house-szal. A piacon a választások óta terjed az a pletyka, hogy Spéder végül eladja a cégeit és egy kormányközeli befektető szerezheti meg azokat.

Az osztó - Spéder Zoltán FHB-vezér portréja

Egy apró borsodi faluban nőtt fel, ma viszont a legfontosabb hazai pénzpiaci átalakítást vezényli. Hogyan jutott eddig, kik a társai, és hol a helye a hazai közéletben? A nyilvánosságot kerülő milliárdos pályája.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 11., 16:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra