Veszprémben is szorgalmazzák a hódmezővásárhelyi stratégiát

  • narancs.hu
  • 2018. február 26.

Belpol

Kész Zoltán független jelölt levélben kéri a pártokat, hogy álljanak mögé.

„Független kollégám, dr. Márki-Zay Péter megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester győzelme az egész ország számára irányt mutatott. Péter sikere mérföldkő: az utolsó pillanatban, hat héttel az általános választás előtt mutatta meg, hogyan bukhat meg a jelenlegi kormány” – írja Kész Zoltán, Veszprém egyik független jelöltje Facebook-oldalán.

Kész levélben kereste meg a legtöbb ellenzéki pártot, köztük az LMP-t, a Jobbikot, a Momentumot, az Új Kezdetet és saját választókerülete képviselőjelöltjeit. Azt szeretné, hogy abban a választókerületben, amelyikben ő indul, ne indítsanak ellene más jelöltet, hanem álljanak be mögé. Kérését azzal indokolja, hogy korábban is magasan verte más pártok jelöltjeit, 2015-ben 42 százalékot kapott, míg a Fidesz csak 33 százalékot, a Jobbik jelöltje 14-et, az LMP indulója pedig 4,5-öt.

„Most jött el a pillanat, hogy félre kell tenni a pártérdeket, el kell felejteni a taktikázást, meg kell szüntetni a kamuzást és a választók becsapását. Minden pártvezetőnek és ellenzéki politikusnak ki kell mondania: neki a Fidesz elzavarása a legfontosabb. (…) Mindannyian tudjuk, hogy a végére csak egy maradhat, az igazi esélyes, a többiek pedig segíteni fogják őt, mert a szavazók akarata a napnál világosabb: zavarjátok el a Fideszt!” – áll a független jelölt levelében.

A Kész Zoltánnal és Mellár Tamással készült interjúnkat itt olvashatja

Kényszerhelyzetbe hozni a pártokat

Kész Zoltán Veszprémben, Mellár Tamás Pécsen indul független jelöltként a 2018-as országgyűlési választáson. Elmondják, miért bíznak az ellenzéki pártok megegyezésében, és mit gondolnak a Jobbik szerepléséről egy Fidesz-ellenes koalícióban. Magyar Narancs: Remény 2018 címmel közös rendezvényük lesz a hónap közepén. Új politikai projektről beszélhetünk?

Figyelmébe ajánljuk