A fideszes polgármester szervezetten távolítja el az ellenzéki plakátokat Baján

  • narancs.hu
  • 2018. február 26.

Belpol

Az LMP ezért kifogást nyújt be a Választási Bizottsághoz.

Pár nappal ezelőtt lakossági bejelentés érkezett az LMP-hez, miszerint a város különböző részeiről a Bajai Kommunális Kft. szervezetten szedi le a lámpaoszlopokra újonnan kihelyezett ellenzéki plakátokat – írja az MTI.

„A bajai városvezetés mindent megtett annak érdekében, hogy kiszorítsa az ellenzéki pártokat a választási időszakban a nyilvánosságból. Nem gondoskodott a kampányidőszakban a pártok kampányeszközeinek kulturált kihelyezéséről. Sőt, az ilyen felületeket visszaszorította az elmúlt évtizedben, és a megmaradt szerény kihelyezési lehetőségekről sem tájékoztatta az LMP-t. A százmilliós közpénzekből fenntartott városi médiában még pénzért sem biztosít lehetőséget az ellenzéki pártoknak programjuk és jelöltjeik bemutatására, kivéve a Fideszt és a helyi fideszes jelöltet” – áll az LMP mai közleményében.

A párt ezért most kifogást nyújt be az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsághoz, mert véleményük szerint ezzel Baja fideszes polgármestere, Fercsák Róbert súlyosan megsértette a demokratikus elveket és a választási törvényt.

Figyelmébe ajánljuk