Vietnámi állampolgárokat íratott be a PTE tanfolyamára Orbán testvére

  • narancs.hu
  • 2024. október 7.

Belpol

Az erről szóló szerződést az egyetem kancelláriájának hivatalvezetője és Orbán Áron írta alá.

Ötven vietnámi állampolgárt íratott be a Pécsi Tudományegyetem életmentő tanfolyamára a Multi Shoot Zrt. 2024 elején. A szerződéseken a miniszterelnök testvérének aláírsa is szerepel – tudta meg a Népszava. Ez a lap szerint „részben érthetővé, részben viszont még súlyosabbá teszi azt a korábban nyilvánosságra hozott hangfelvételt, amelyen Orbán Áron nehezményezi Héjj Dávidnak, a kormányzati egyeztetések koordinálásáért felelős kormánybiztosnak, hogy a magyar hatóságok gátolják vietnámiak vízumkérelmét.”

Jó kérdés, hogy miért érte meg vietnámiaknak Pécsre utazni egy olyan kétnapos képzésért, ami nem tűnik egyedülállónak.

A megállapodás szerint a PTE Általános Orvostudományi Karának Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központja vállalta, hogy hetente két, 20 fős csoportot fogad az egyetemen, és számukra két nap alatt 16 órás szakmai képzést adnak életmentésből, angol vagy magyar nyelven. A Multi Shoot Zrt. nettó 30 ezer eurót, mai árfolyamon mintegy 12 millió forintot fizetett az egyetemnek csoportonként.

Orbán Áron egy kiszivárgott hangfelvétel szerint arról panaszkodhatott a miniszterelnök egyik intézőjének, hogy a konzulok blokkolják a cége vízumügyeit. Csakhogy neki papíron nincs olyan cége, ami vízumügyekben járna el, a Multi Shoot Zrt.-ben vezérigazgatóként, nem tulajdonosként dolgozik. A fentiek miatt kérdéseket küldtünk a Multi Shoot Zrt.-nek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk