Kiss László a börtönben tette le az esküt

  • narancs.hu
  • 2024. október 7.

Belpol

A Fidesz tiltakozott, és szánalmasnak nevezték, ami folyik.

A börtönben tette le Kiss László megválasztott polgármester az esküjét, mégpedig az ügyvéde jelenlétében, majd a képviselőtestület ülésével egy időben is – adta hírül a 444.hu. Az esküszövegében az is szerepelt, hogy „A Magyar Köztársaság szabad polgáraként esküszöm, hogy minden tettemmel a jelenlegi diktatórikus politikai hatalom lebontásán dolgozom, hogy Hazánk mihamarabb újra szabad választásokon választhasson legitim kormányt.”

Óbuda-Békásmegyer Képviselő-testülete jelenleg (2024. október 7-én, 8 órától) tartja alakuló ülését. Az ülésen dr. Kiss...

Posted by Kiss László on Sunday, October 6, 2024

A kerület jegyzője a képviselőtestületi ülésen fel is olvasta Kiss levelét. A DK-s politikus önmagát politikai bebörtönzöttként határozza meg, és követeli valamennyi politikai fogoly szabadon bocsátását, a politikai perek előkészítésének befejezését, különösen az Iványi Gáborék elleni eljárásokat.

Kiss László magát Óbuda törvényes polgármesterének tekinti, a jogaitól való megfosztást nem tekinti jogszerűnek, azt nem ismeri el.

Az óbudai háromfős Fidesz-frakció az ülésen, kopogással tiltakozott, és azt mondták, szánalmas, ami itt folyik, a levél felolvasásával az egész III. kerületi önkormányzatot becstelenítették meg: „Gratulálok, beírták magukat Óbuda történelmébe.” A Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselője, Budai Sándor talányosan fogalmazott, amikor azt mondta, ők a korrupció ellen küzdenek, és mindent megtesznek azért, hogy a többi képviselő ne kerüljön olyan kínos szituációba, mint Kiss László és Czeglédy Gergő.

Kiss László december közepéig letartóztatásban maradhat a bíróság döntése alapján. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Kiss Lászlót augusztus 14-én vették őrizetbe, majd a bíróság két nappal később elrendelte a letartóztatását. Kiss Lászlót, valamint alpolgármesterét, a júniusban őrizetbe vett Czeglédy Gergőt minősített vesztegetéssel gyanúsítják. A vád szerint Kiss László 2019-es polgármesterré választása után egy korrupciós hálót épített ki, amelyen belül megbízásokat adott baráti cégeknek, majd azok összegének egy részét visszakövetelte magának. A polgármester egyik korábbi munkatársa vádalkut kötött és ellene vallott, letartóztatásához viszont több gyanúsított vallomása is kellett. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk