Világszínvonalú egészségügy: az összes nővér felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 7.

Belpol

Elegük lett a túlterhelésből.

Augusztusban az összes ápoló beadta a felmondását az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán – írja a 24.hu. A portál szerint nyolc ápolóról van szó, akik szeptember végéig még ellátják a feladataikat, mert a felmondási idejük a hónap végéig tart.

A távozás oka a nővérhiány volt, volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek. Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt.

Problémák azonban nemcsak az intenzív, hanem a sürgősségi osztályon is vannak, ahol a főnővér adta be a felmondását. Egy Facebook-posztban azt írta, hogy nem akart túlélésre játszó főnővér lenni, és megtapasztalta „az emberi kicsinyesség, önzőség, irigység, lustaság, ostobaság és közöny kiapadhatatlanságát. És megtapasztaltam az összefogás, a másokért való kiállás és az emberi tisztesség erejét”.

A 24.hu kereste a kórházat, ahonnan Nagy Zoltán főigazgató az intenzív osztály helyzetére nem tért ki, de azt írta, a sürgősségi főnővére nem távozik az intézményből, egy másik vezetői munkakörben fog dolgozni.

Címlapképünk illusztráció!

Figyelmébe ajánljuk