Visszaadja főszerepeit Mihályi Győző, az Újszínház zaklatási botrányba keveredett színésze

  • narancs.hu
  • 2019. december 20.

Belpol

Bár a színház lezárta a vizsgálatot, Mihályi azt mondja, belerokkant az ügybe.

"Belefáradtam, belerokkantam ebbe az ügybe... Az egészségi állapotom miatt kértem a színház vezetőségét, mentsenek fel a nagyobb szerepeimből" - mondta Mihályi Győző, az Újszínház színésze a Blikknek. Konkrétan a Kőszívű ember fiaiban és a Kék rókában vitt szerepeiről mondott le.

A színházat fenntartó Fővárosi Önkormányzathoz még december 6-án érkezett bejelentés arról, hogy Mihályi 2016-ban zaklathatta egy kollégáját. A fenntartó felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el. Közben az Újszínház egy belső etikai vizsgálatot is indított, ezt azzal zárták le, hogy nincs bizonyíték a zaklatásra.

Lezárta a vizsgálatot az Újszínház etikai bizottsága Mihályi Győző zaklatási ügyében

A színház alaptalannak tartja a vádat és a vizsgálat során sem került elő bizonyíték. Az Újszínház etikai bizottság szerdán lezárta a vizsgálatot a szexuális zaklatás gyanújába keveredett Mihályi Győző ügyében. A színház a Facebookon posztolta közleményét, melyből kiderül az Újszínház alaptalannak tartja a vádat és egy sor pontatlanságot is rögzít az üggyel kapcsolatban.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.