Visszahelyezték állásába a bántalmazással vádolt óvodaigazgatót

  • narancs.hu
  • 2024. július 31.

Belpol

Még zajlik ellene az eljárás, de az ercsi polgármester bízik benne.

Szabó Tamás, Ercsi polgármestere a ciklusának végéig, október elejéig visszahelyezte állásába azt a bántalmazással vádolt óvodaigazgatót, aki ellen jelenleg is rendőrségi eljárás zajlik kiskorú veszélyeztetése miatt – értesült a hvg.hu.

Az Hétszínvirág Óvoda pedagógusa ellen márciusban több szülő is feljelentést tett előbb az önkormányzatnál, majd a rendőrségen, mivel az igazgató több alkalommal beráncigált gyerekeket az irodájába, ahol megalázta, lelkileg bántalmazta őket. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást.

Az igazgató eltiltása júniusban lejárt, de közben a mandátuma is a végéhez ért, és új pályázatot írtak ki a posztra. Más azonban nem jelentkezett a feladatra.

A képviselő-testület júliusi ülésén tartózkodott a pályázata elbírálásától, de a kisváros polgármestere állítólag levélben tájékoztatta a lakosokat, hogy visszahelyezi pozíciójába a hónapokkal ezelőtt felfüggesztett igazgatót.

„Az elképzelt oktatási év eredményes megvalósítása az ő személyes intuícióin, szakmai kvalitásán, hozzáállásán, gyerekek és szülők, valamint az intézményi dolgozók kapcsolati empátiáján múlik” – írta az igazgató.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elődöntős a férfi kardcsapat

  • Narancs.hu/MTI

Az első mérkőzését magabiztos vívással megnyerte a magyar férfi kardválogatott, ezzel bejutott az elődöntőbe a párizsi olimpián.