Visszahívják Gajdics Ottót a HírTv-re, az ikonikus Szabadfogást pedig új arcokkal töltik fel

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 28.

Belpol

Értelme lesz odakapcsolni.

Interjút adott a mandiner.hu-nak Szikszai Péter, a HírTv új, tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese. Több, eddig még nem ismert infó is van a beszélgetésben. Például amikor Szikszai azt mondja:

„Újra a konzervatív értékeket képviseljük. Az a szlogenünk, hogy »Visszatértünk«. Fel fogunk újítani néhány, a jobboldali nézők számára szimbolikus műsort, amelyek 2015 előtt is futottak. Ilyen például az a politikusi nagyinterjú, amely szeptembertől pénteken este 9 órától kerül adásba, Péntek 9 néven. Csermely Péter nem, de Gajdics Ottó visszatér a HírTv képernyőjére. A másik műsorvezető neve egyelőre legyen meglepetés. Folytatni fogjuk a Csörtét, és már látható a Magyarország élőben című műsor is.”

false

 

Fotó: MTI

Emellett lehetséges, hogy

– ismét összeáll a Célpont régi csapata,

– de függőben van Puzsér Róbert műsora is.

És a tervek szerint újraindítják a Szabadfogást is, új emberekkel.

„Vitát akarunk a műsorba, ezért jobboldalról és baloldalról is hívunk szereplőket. Reméljük, elfogadja mindenki a meghívást, és akkor valóban kemény szóváltások lesznek” – mondta Szikszai.

A Magyar Nemzet újraindulását nem erősíti meg, viszont az Echo Tv-ről azt mondja: „Két ugyanolyan típusú tévét fenntartani nincs sok értelme. Profilváltásra lehet szükség.” Hogy itt pontosan mire kell gondolni, nem tudni, de az iránymutató lehet, hogy a HírTv kapcsán azt mondja: „Ez a televízió azonban a nevében is tükrözi a profilját, ezért nehezen tudom elképzelni, hogy ne hírcsatornaként működjön.” Azaz az Echónak kell változnia – legalábbis Szikszai elképzelése szerint.