Visszatoloncolná Magyarországra Fico a szlovák-magyar határon elfogott menekülteket

  • narancs.hu
  • 2023. október 31.

Belpol

De erről még nem sikerült megegyezni Magyarországgal. Valószínűsíthető, hogy a magyar kormány nem lesz ebben partner.

Világosan tudatni akarjuk mindenkivel, hogy Szlovákia felkészült, védeni fogja területét az illegális migrációtól"

– mondta Robert Fico szlovák miniszterelnök a Paraméter beszámolója szerint. Eszerint Fico "erődemonstrációval" rettentené el az embercsempészeket, a rajkai határra pedig már egy vízágyút is beállítottak.

A 650 km hosszú szlovák-magyar határon lovakkal, kutyákkal, drónokkal, illetve hőkamerákkal felszerelt autókkal állítanák meg a menekülteket. Fico arról nem beszélt, hány rendőrt vetnek be, de az valószínűsíthető, hogy a magyar kormány nem veszi vissza a menekülteket. A Paraméter szerint Komáromban a rendőrök még nem hallottak arról, hogy a zöld határt is őrizni kellene.

Úgy tudni, a magyar kormánytól kapott információk alapján ott fogják majd erősíteni a határvédelmet, ahol a menekültek a határátlépésre készülnek. Fico azt mondta, minden egyes illegális menekültet letartóztatnak, és megpróbálják visszatoloncolni őket Magyarországra. Elismerte, hogy erről még nem sikerült megegyezni Magyarországgal.

"Előkészületben van egy látogatás Magyarországra, ahol a readmissziós megállapodásból következő kötelezettségek teljesítéséről akarunk tárgyalni, de ez a találkozó még további előkészítő tárgyalásokat igényel."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk