Visszavonták a balatonvilágosi élménypark engedélyét

  • narancs.hu
  • 2023. július 7.

Belpol

A Hajózási Hatóság döntött így, de folytatja az eljárást.

Óriási részsikerként könyveli el az Aligai Fürdőegyesület, hogy a Hajózási Hatóság visszavonta a balatonvilágosi vízisport-élménypályára kiadott létesítési engedélyt.

Arról, hogy a település strandja előtt, a Balaton medrében 19 ezer 500 négyzetméteren ilyen létesítményt terveznek, és fix cölöpöket vernek le a vízbe, június közepén értesültek a helyiek. Az ingatlantulajdonosok és a strandolók is felháborodtak. 

A pálya építéséről június végén alakult ki spontán lakossági fórum a balatonvilágosi képviselő-testület ülésén. Erről a magyarnarancs.hu is tudósított.

A fürdőegyesület a Facebook-oldalán most arról számolt be, hogy egy érintett ingatlantulajdonos közérdekű bejelentést küldött Budapest Főváros Kormányhivatalához. A hivatal válaszából derült ki, hogy miután az engedélyt korábban megadták a beruházásra, helyi, vízparti ingatlantulajdonosoktól több beadvány is érkezett a Hajózási Hatósághoz. A tulajdonosok érdeksérelemre hivatkoztak. Ha kiderült volna korábban, hogy érintettek, a létesítési engedélyezési eljárásba be kellett volna vonni őket ügyfélként. Ezt a jogi helyzetet a Hajózási Hatóság úgy oldotta meg, hogy saját hatáskörben visszavonta a létesítési engedélyt, és az eljárás folytatásáról döntött. Ezután mérlegelni fogja az érintett ügyfelek és mindazok álláspontját, akik még igazolják, hogy ügyfeleknek számítanak ebben az eljárásban, és ez alapján fog dönteni. 

Az egyesület a részsikernek örül, de a poszt megállapítja, hogy a beruházás ellen tiltakozó emberek hamarabb kaptak információt egy hivataltól, mint Balatonvilágos polgármesterétől, Takács Károlytól, az egyesület le is vonja ebből a maga következtetését. 

A Mérce ez ügyben megkérdezte a polgármestert, aki azt mondta, feleslegesnek tartja egyelőre közzé tenni az információkat, mert a hatóság visszavonta az engedélyt, vagy nem adta meg, így egyelőre okafogyottá vált a tájékoztatás.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk